Tvätta spädbarnskläder rätt

Det finns mycket saker som man måste tänka på när ett spädbarn kommer in i familjen. Förutom alla delar som matning, sovstunder och blöjbyten så ska även barnets kläder tvättas på ett specifikt sätt. Onödigt, kanske du tycker, men sanningen är att barn har en mycket känsliga hud och behöver få hjälp att hålla sig undan farliga kemikalier.

När du väljer tvättmedel till barnkläderna bör du alltid satsa på parfymfritt. Anledningen till detta är inte för att barnet reagerar på lukten, utan för att parfymer kan framkalla allergier i luftvägar eller på barnets hud. Vill man begränsa kemikalierna i hemmet så kan man byta ut tvättmedlet till alla familjemedlemmar. Kläderna blir precis lika rena, även om de inte doftar äpple eller vanilj.

Bebisar kan fläcka ner sina kläder ordentligt och speciellt med lös avföring. Får du en mycket hård fläck ska du lägga barnets kläder i blöt få fort som möjligt. Då löser fläcken upp sig själv till stor del. Placera därefter tvättmedel direkt på fläcken och låt detta verka en stund, tvätta som vanligt.

Tvätta ytterkläder

Du bör inte använda någon form av sköljmedel till ditt barns ytterkläder. Sköljmedel kan nämligen förstöra vattenfrånstötande funktioner.

mts_wordx