Ekologiska och miljömärkta kläder

Ett litet barn har mycket känsligare hud än ett större barn eller en vuxen människa. Kläderna som vi sätter på vår bebis är därför avgörande på många sätt. Om kläderna du väljer till ditt spädbarn är hårt behandlade med starka kemikalier så påverkar detta inte bara miljön runt omkring oss, utan kan även orsaka allergiska reaktioner på ditt barn.

Vill du vara säker på att din bebis har på sig kläder som är så bra som möjligt ska du välja plagg som är miljömärkta. Det kan t.ex. vara märket Svanen eller GOTS. Även ekologiska kläder är naturligtvis något som är väldigt bra att använda sig av, men det skiljer en hel del mellan miljömärkta och ekologiska plagg.

När man talar om ekologiska kläder så är det endast materialet som kläderna är tillverkade i som har producerats på ett miljömedvetet och rent sätt. Däremot kan själva tillverkningsprocessen ha varit hårt mot miljön. Väljer du däremot att köpa miljömärkta kläder så är hela tillverkningen av kläderna framtagen för att främja miljö och människors hälsa. Miljömärkta kläder är således ett bättre val, men de kan också vara mer kostsamma.

mts_wordx