Kalaskläder för knoddarna

När det är dags för fest så är det samtidigt ett kul tillfälle för barnen att klä sig i extra fina kläder. Det kan handla om ett födelsedagskalas som ska gå i ett visst tema eller om att vara uppklädd inför mor- eller farföräldrarnas guldjubileum.

För en spexig stil så är det framförallt detaljerna som gör den stora skillnaden. Hos partykungen.se kan du till exempel hitta partyhattar, peruker och maskeraddräkter som barnen kommer att älska, och du kan komplettera extra med konfetti och glitter. Fördelen med barnkalas är att du med lite fantasiförmåga kan hålla en låg budget genom kul rekvisita, medan en äldre festtillställning ofta kan kräva lite mer.

Stiliga småttingar

Vid vuxenfester är det fortfarande kul för alla involverade med piffiga utstyrslar och det gäller även barnen. Du kan köpa en helt ny outfit eller följa den nya trenden att hyra kläder eller kombinera lite av varje. Är du flink i fingrarna kan du sy egna festkläder eller kanske köpa second hand som du sedan själv ändrar för att passa mått och tillfälle.

Finns fel färger?

En fråga som ofta kommer upp om barnkläder är om det fortfarande finns “regler” för vilka färger pojkar och flickor ska ha på sig. Vissa föräldrar oroar sig exempelvis för att köpa rosa kläder till sin dotter då det kanske uppmuntrar vissa stereotyper. I Sverige är genustänkandet mer aktuellt än i många andra länder. Är barnen gamla nog att kunna uttrycka vilka deras favoritfärger är så är det dock bra att uppmuntra.

mts_wordx