Bästa barnkläderna för sommaren

Att köpa kläder till sina barn är nästan roligare än att köpa kläder till sig själv. Är det dessutom första barnet så kan man spendera timtal med att titta på olika plagg. Allt är så litet och sött! Vi får väl kanske erkänna att barn inte bryr sig så mycket om vad de har på sig, utan det är mer för oss föräldrar – åtminstone upp till en viss ålder. Vad ska man klä sina barn i när solen och värmen börjar komma och göra dem redo för den svenska sommaren?

Praktiskt och unikt

Sommar innebär mycket lek ute, så tänk först och främst praktiskt. Se till att köpa kläder med tyg som andas ordentligt så ditt barn inte blir för varmt. Försök också hitta ett så slitstarkt tyg som möjligt, då lek ute sliter lite extra på kläderna. Shorts är ett bra alternativ med en enkel t-shirt till. Praktiskt, men går ändå att göra unikt. Varför inte variera med överdelar med olika tryck? Ett tryck som till exempel bä bä vita lamm är nostalgiskt roligt och kommer garanterat att få många leenden från alla förbipasserande. Fraser som pappas cowboy eller mammas prinsessa och liknande är alltid skoj. Barn gillar dessutom tryck med deras favoritleksak eller tecknande figurer från filmer och böcker.

Var inte rädd på att köpa på second hand när det gäller slit och släng kläder för lek om sommardagarna. Det är bra för budgeten och tänk vad mycket mer kläder du får för pengarna!

Varierande väder

Vi vet hur våra svenska somrar kan vara, så förbered för varierande väder. Det kan vara roligt för barnen att leka ute i vattenpölarna, men se till att köpa riktigt bra regnkläder som täcker hela kroppen och glöm inte galoscherna. Köper du dessutom riktigt färgglada regnkläder så har du alltid koll på var dina barn är.

Vi har även våra sommarkvällar som kan variera i värme, allt från ljumma till lite svalare. Då kan det vara bra att köpa på sig kläder för olika lager. En fin klänning i olika mönster är fint på en flicka en sommardag men packa med lite tjockare strumpbyxor och en lång kofta om vindarna ändras. Likadant för lillgrabben, ta gärna med en litet varmare stilig kavaj åt honom för kvällen.

Köp kläder för alla väder och förutsättningar så kommer du klara sommaren med barnen galant!

mts_wordx