4 viktiga saker du inte får glömma när du köper overall

Det kan vara svårare än man tror att välja rätt typ av vinteroverall. Marknaden erbjuder mängder med olika typer av modeller och varumärkena blir allt fler. Som förälder vill man att barnet ska vara varmt och hållas torrt, men vilken overall är egentligen den bästa? Utöver att modellerna ser olika ut till utseendet så har de även olika egenskaper, men låt inte detta lura dig. En overall med de senaste funktionerna kanske inte alls är vad som passar just ditt barn.

1. Inget är viktigare än ditt barn

När du väljer en overall måste du utgå från ditt barn och vilket behov som barnet har. Barn i åldrarna 2-3 år bör ha en overall där bensluten är avrundade, vilket alla modeller tyvärr inte har. Avrundningen ser till så att snö och väta håller sig ute, medan värmen bevaras inne i overallen utan att sippra ut. De raka benen är anpassade till pjäxor och alltså ingenting som ditt lilla barn kommer att behöva en dag på förskolan. Har du däremot ett äldre barn kan raka benslut vara ett bra alternativ.

2. Byt inte modell bara för att

Om du har använt dig av en modell som du har varit nöjd med finns det ingen anledning för dig att byta ut modellen nästa vinter. Att byta modell kan göra så att man får en ny favorit, men i de flesta fall slutar det med en besvikelse.

3. Strunta i “bäst-i-test”

Det finns många olika föräldratidningar som presenterar “bäst-i-test” när det kommer till vinteroveraller. Förr i tiden kunde man ofta förlita sig på att resultaten var bra, men idag kan resultatet vara baserat på vad föräldrar själv tycker eller vad redaktionen för tidningen anser. Det är alltså inga ordentliga tester som har utförts. Undvik även att gå efter sponsrade inlägg på bloggar. Bloggaren får betalt för att prata positivt om produkten, även om den inte levde upp till förväntningarna alls.

4. Måste du verkligen köpa en ny?

Du måste inte köpa en ny overall inför varje vinter. Innan du beger dig av till affären bör du plocka fram fjolårets overall och se hur den ser ut. Många modeller klarar av att användas flera vintrar i rad när de kommer till slitage och det är även inte ovanligt att overallerna kan öka i storlek. Några modeller som har denna egenskap är Didrikson och Isbjörn. I dessa märken finns det en liten söm på ärmar och ben. Med hjälp av en sprättare kan du ta bort dessa sömmar och få en overall i större storlek.

mts_wordx