Barnkläder i present

Har du en god vän, en släkting eller syskon som nyligen har fått barn? Vill du ha med dig en present till det lilla underverket när du ska träffa henne eller honom första gången? Funderar du i så fall på vad du borde köpa? Något som alltid är uppskattat är barnkläder. Nyfödda växer snabbt och växer ur sina kläder snabbare än blixten och att få barnkläder i present brukar därför vara mycket uppskattat. Dessutom behöver man byte kläder ofta på en bebis eftersom en bebis både kan spy, dregla, kissa och bajsa på sig några gånger om dagen, ombyten blir därmed av flera gånger per dag.

En roligare och mer personlig present

Att faktiskt välja att beställa barnplagg med personliga tryck på kan vara en bra idé. Är man släkt med barnet är det populärt att skriva något i stil med att “mamma och pappa är bra men mormor är bäst” eller liknande. Man kan bland annat beställa plagg med tryck på för olika sammanhang på sidor såsom medtryck.com där finns allt från Mössa med olika tryck till morgonrockar med tryck. Det finns förstås flera olika sidor på nätet att välja på när man vill ha ett plagg med tryck.

Ekologiska alternativ

Något man absolut bör välja när man ska köpa barnkläder är att välja ekologiska alternativ. Nästan alla butiker i Sverige som säljer barnkläder har kollektioner som är gjorda av ekologisk bomull. Är man osäker kan man fråga personalen i butiken som vanligtvis har stenkoll på vilka alternativ man ska välja. Man kan genom en enkel google sökning se vilka butiker man bör undvika om man vill vara säker på att kläderna är ekologiska och miljövänliga. Det finns många artiklar på nätet som lyfter frågan såsom denna på Aftonbladet, som kan vara bra att läsa.

Att bestämma storlek

Det är svårt att veta vilken storlek barnet har när det föds. Vissa barn föds tidigt och andra sent, vissa är större, medan andra är mindre. Av denna anledning kan det absolut vara svår att veta vilken storlek man ska ta när man ska köpa present. Ett smart tips är att ta en storlek som garanterat är för stor för barnet vid tillfället då man ske ge presenten. Något man kan vara säker på är ju att barnet kommer att växa och därmed växa i plagget förr eller senare.

Genustänk och barnkläder

Är det en flicka eller pojke som ska få presenten? Funderar du på om du ska köpa flick- eller pojkkläder till barnet? I dagens Sverige är den generella åsikten att pojkar och flickor kan ha vilka färger eller motiv som helst på sina kläder. Har man svår att bestämma sig kan man ju alltid ta det som man själv tycker skulle passa det lilla barnet eller helt enkelt kolla med föräldrarna vad de skulle föredra.

mts_wordx