Sy barnkläder själv

Att sy kläder till barn är både enkelt och roligt för den händige. Många älskar att sy och har redan allt de behöver hemma (symaskin och tillbehör) för att börja. Det är inte dyrt att sy kläder och det ger dessutom tillfälle att skapa egen design samt välja tyger, färger och mönster själv. Plagg till barn är oftast enkla att sy och kräver inte särskilt mycket material.

Utrustning

För dig som inte har utrustning hemma men som vill börja sy kommer du att behöva investera i en lättanvänd symaskin. Förutom maskinen kommer du behöva trådar i varierande färger, bra saxar samt olika nålar för symaskinen (för att kunna sy olika textiler). Mönsterpapper är ett måste för att kunna överföra dina mönster på tyget samt knappnålar, kritor eller tygpennor. Färdiga mönster till barnkläder finns att köpa, men du kan även hitta en del gratis mönster på internet. Måttband och linjal är bra tillbehör som du inte kan vara utan. För både barn och bebiskläder kommer du troligtvis att behöva verktyg för att montera tryckknappar.

Välja tyger

Vid val av tyger till barnkläder behöver du titta på mer än bara färg och mönster. Tygerna bör vara av bra kvalitet, slitstarka och bekväma. För bebiskläder krävs mjuka material och om du är osäker är det bra att fråga personalen i affären vilka tyger som passar bäst. Att sy kläder till dina barn kommer att stimulerar kreativiteten hos dig och påminner mycket om att inreda och designa ett hem. För att få fin design i rummet behöver du välja rätt tapeter som matchar din stil och design. Familjetapeter erbjuder ett brett sortiment av kvalitetstapeter till bra priser online. Varför inte välja en fin ny William Morris-tapet i vardagsrummet? Konstnären, författaren och formgivaren William Morris präglade tapetdesign under nära två hundra år med sina vackra och ikoniska tapeter. Familjetapeter har ett komplett sortiment tapeter från Morris & Co av högsta kvalitet som du kan välja mellan.

Fördelar med att sy

Det finns många fördelar med att sy barnkläder, som exempelvis lägre kostnad för dina barns kläder. Ju duktigare du blir på att sy och ju mer omtyckta kläderna är finns stor chans att familj och vänner vill beställa kläder hos dig till deras barn. Kunskaper i sömnad kan ge en extra inkomst som betalar för din hobby. En annan stor fördel med att sy är att du kan både laga kläder och sy om kläder för bättre passform. Barn växer otroligt snabbt och vanligtvis ärver de yngre syskonen kläder från sina äldre syskon. Många barnkläder som säljs i affärerna idag är tyvärr inte alltid av god kvalitet och kommer inte hålla särskilt länge. När du syr kläder till dina barn vet du precis vilken kvalitet kläderna har och sparar dessutom på miljön.

mts_wordx