Skor efter säsong

Sverige bjuder på en hel del omväxlande väder. Vi har tydliga säsonger så som vår, sommar, höst och vinter och varje säsong kräver sina egna skor för att fötterna på barnet ska hålla så varma, andas, torra eller vad det nu än kan tänkas vara. Det kan vara svårt att köpa skor som passar för alla tillfällen. Under våren kan temperaturen t.ex. gå från 2 grader och upp till 15 grader inom loppet av ett dygn. Här hittar du de bästa tipsen på skor för varje årstid.

Vinter

Du har säkerligen märkt av att om du blir kall om fötterna, så kommer du att bli kall över hela din kropp. Vintern kan slå till väldigt hårt i Sverige och det är inte ovanligt med tvåsiffriga minusgrader. Barnets fötter måste inte bara hållas torra längre, utan även varma. Ett bra tips är att aldrig använda vanliga bomullsstrumpor, inte ens om du har ett par riktigt varma vinterskor till ditt barn. Kylan letar sig igenom ändå. Välj istället ullstrumpor och satsa på ett par vinterkängor.

Vår

Vintern börjar äntligen att dra förbi och fram kommer solens värmande strålar. Våren är här! Under åren är de omväxlande vädret väldigt likt hösten och man bör därför satsa på skor av vattenavstötande membran eller GORE-TEX. Har du haft en bra uppsättning med höstskor så kommer dessa att komma till stor användning igen, t.ex. kängor. Under våren är det många som börjar att plocka fram ofodrade gummistövlar. Är det ännu kallt bör man fortfarande använda fodrade och annars bör ullstrumpor användas för att säkerställa att fötterna är varma.

Sommar

Vilka fötter älskar inte sommaren? På sommaren kan man gå i luftiga sandaler eller till och med springa runt barfota för att lufta varje liten tå. Även om det är skönt och bra för fötterna att inte vara instängda så finns det några situationer på sommaren då skor ändå är nödvändiga. Skor ger inte bara stöd utan skyddar också fötterna från ting på marken.

Till sommaren bör du välja ett par bra sportskor som andas ordentligt. Är det väldigt varmt ute är det bättre att välja ett par sandaler som är öppna. Då sommaren bjuder på mycket bad och spring på stranden kan även en uppsättning badskor vara att föredra.

Höst

Hösten är en årstid där temperaturen varierar väldigt kraftigt. Ditt barns skor kommer att behöva utsättas för allt från smuts till lera och väta på många olika nivåer. I början av hösten kan det vara bra att välja ett par promenadskor, t.ex. ett par sportskor med GORE-TEX eller annat material som är vattentätt. Höstkängor är även detta att föredra och även här bör man välja vattenavstötande funktioner. Allvädersstövlar som är fodrade är guld värda för den som vill ha en allroundsko.

På hösten kan temperaturen utomhus variera, och barnens skor utsätts ofta både för väta och smuts. När det blir kallare är det också ofta en god idé att använda inneskor inomhus.

mts_wordx