Så får du barnens kläder att hålla längre

Majoriteten av alla småbarnsföräldrar har nog redan fått lära sig att barn förbrukar kläder precis som de förbrukar toalettpapper. Med det menar vi att kläderna snabbt har “gjort sitt”. Om barnen inte har vuxit ur plaggen under loppet av en vecka så har de lyckats riva stora hål, rita på kläderna eller fått fläckar som är omöjliga att få bort.

Plånboken ekar, men ändå vet du med dig att du behöver fylla på barnens garderob igen. Det här problemet kan du undvika eller förebygga, genom att säkerställa att du får barnens kläder att hålla längre. Det kan låta som en omöjlig uppgift för många. Det finns ju inget sätt att hindra barnet från att växa eller ramla och riva hål? Nej, kanske inte, men det finns sätt som du som förälder kan se till att förebygga. Här nedan listar vi våra bästa tips på hur du får barnens kläder att hålla och räcka längre! Skulle du ändå inte lyckas kan du alltid vända dig till onlinebutiken Big Baby för nya, fräscha plagg!

Köp kläder av bra kvalitet

Det kan kännas jobbigt att lägga dyra pengar på kläder av hög kvalitet, eftersom kläderna snart inte kommer passa ändå, men sanningen är att kläder av hög kvalitet kommer tåla mycket mer. Det betyder att du kanske får lägga ut ett större belopp för stunden, men att du sedan har en overall som du till och med kan använda till ett mindre syskon i framtiden.

Tvätta kläderna rätt

Oavsett om du köper dyra barnkläder eller billigare så är det viktigt att du tvättar kläderna rätt. Det här är en mycket avgörande punkt, eftersom en felaktig hantering av kläderna kan göra så de slits ut mycket snabbare. Se till att du använder milt tvättmedel och läs alltid på tvättråden innan du slänger in dem i maskinen. Du bör dessutom bara tvätta kläderna när de verkligen är smutsiga.

Vädra oftare

Du behöver inte tvätta kläderna varje gång de känns ofräscha. Ibland räcker det gott och väl med att låta kläderna hänga och vädra i den friska luften. Häng ut byxor och tjocktröjor (som kanske inte blir lortiga lika snabbt som en t-shirt) på balkongen eller i trädgården och låt den härliga vinden sköta resten. Att tvätta plaggen ofta sliter på fibrerna och gör så att tyget tunnas ut. Det i sin tur kommer leda till att det lättare blir hål eller revor.

En större storlek

Vill du få kläder att hålla längre räcker det inte bara med att tvätta rätt. Du måste ta till andra knep också. Ett sätt att få kläderna att räcka ett tag till är genom att köpa en större storlek. Ärmar och byxben kan med fördel vikas upp. Se bara till att kläderna inte är så pass stora att de begränsar ditt barns rörlighet.

mts_wordx