Köpa nya barnkläder

Det är en ständig diskussionsfråga på familjeforum om huruvida begagnade barnkläder är något man bör satsa på eller inte. Vissa menar att de bara handlar begagnat, medan andra inte uppskattar kläder som har burits av någon annan tidigare och därmed vill köpa nya plagg till sina barn. Det är varken något fel med det ena eller det andra. Det viktigaste är att man anpassar sig till sin ekonomi, samtidigt som man ser till så att barnet är helt, rent och varmt.

Vill man köpa nya kläder från butiker så är alternativen oändliga. Det finns mängder med olika butiker online och fysiska som man kan besöka och hitta allt från märkeskläder till barn till modeller från modekedjor. Fördelen med att handla på nätet är att du får tillgång till ett betydligt större utbud och att du även kan köpa kläder från andra delar av världen. Priserna är vanligtvis också lägre och med en och en annan rabattkod kan du slippa betala den onödiga kostnaden för frakten.

Att tänka på

Om du köper nya kläder till dina barn så finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Att framställa kläder kräver otroligt mycket energi och vatten, vilket sliper på vår jord. Genom att välja miljömärkta kläder ser du inte bara till att vara med och bidra till en bättre miljö, du säkerställer också att ditt barn inte använder kläder med farliga kemikalier i sig.

Väljer du att inte köpa miljömärkta eller ekologiska kläder är det viktigt att du tvättar igenom plaggen innan barnet ska bära dom. På så sätt kan du se till att mycket av de farliga kemikalier som finns kvar som rester på kläderna sköljs bort.

mts_wordx