Badskor till barn

Sommaren bjuder på en hel del bad, både i landet som man bor i och om man åker iväg på semester till ett annat. I väskan packar man ner mängder med olika typer av badkläder, men många glömmer bort att tänka på att det även kan vara bra att ha med sig badskor. Badskor är något som både vuxna och barn bör tänka på. Skorna skyddar inte bara fötterna från att bli solbrända, utan ser även till att man inte skär sig eller halkar. Utomlands är det inte ovanligt att havsbottnen är full med snäckor, korallrev eller vassa stenar. Stenarna kan även vara mycket hala och utan skor är det lätt att man halkar och slår sig.

När man väljer badskor till barn finns det två saker som är viktiga att tänka på. För det första är det bra om man väljer badskor som har en böjbar och mjuk sula. Om sulan är för hård kan det vara svårt för barnet att simma och leka i vattnet som önskat.

Det andra man ska tänka på är att försöka undvika badskor med kardborrband. Kardborrband är annars mycket smidiga alternativ på vanliga promenadskor, men på badskor håller de inte lika bra. Det är lätt hänt att de går upp och skorna således faller av i vattnet.

mts_wordx